Censuur

Wat me gisteren opviel bij de allerlaatste aflevering van Mijn Restaurant. Ja, ik ben zo’n Mijn Restaurant-kijker. Ja, ik vond de finale heel erg rommelig en oersaai. Ja maar daar gaat het nu niet om. Aflevering van gisteren dus. Beelden van de persconferentie. Flesjes water in beeld. Slecht beeld van de flesjes water. De flesjes water werden namelijk gecensureerd. Niet te zien van welk merk ze waren. Hoewel, ik kon aan het rode dopje ervan perfect zeggen dat het water niet van de sponsor van Mijn Restaurant was. Bru maakt geen flesjes met rode dopjes, Chaudfontaine doet dat. Zonder die censuur zou het mij niet eens opgevallen zijn welk water op de tafel stond. Maar die pornoblokjes (zoals ik ze noem) vielen echt op. Moest ik daar toch even om lachen gisteren, al die moeite om te voorkomen dat een concurrent van de sponsor in beeld komt en dan nog niet eens genoeg moeite want ’t was echt wel een beetje duidelijk hoor. Volgende keer beter, gast’n?

Advertenties

3 Reacties to “Censuur”

  1. Het was mij ook opgevallen. Anders had ik ook nooit gelet op welk soort water er daar stond, maar helaas kan de Vlaamse Regulator voor de Media, als ze de regels wat betreft (sluik)reclame, product placement en sponsoring strikt interpreteren, hen een boete opleggen die vaak niet mis is. Ze spelen dus op veilig.

  2. Haha, het was mij niet opgevallen, vreemd, ik ben normaal de eerste om zo’n dingen op te merken. Nu het verbaast me ni, VTM is nogal onsubtiel op dat vlak 🙂 En wat ‘Mijn Restaurant’ betreft, een populair programma, maar de laatste 2 afleveringen waren écht inhoudloos, gewoon om extra kijkcijfertjes scoren. Jammer dat het zo moest eindigen, het had het programma van het jaar kunnen zijn (voor mij althans) maar dat hebben ze met die laatste 2 afleveringen en vooral de ongeloofwaardigheid, schoon verspeeld.

  3. byeline Says:

    @Evelien: jij hebt je lesje goed geleerd! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: