Dag 1: Aalbeke – Oud-Heverlee

Vanmorgen in alle vroegte opgestaan. Heel weinig geslapen dankzij de stress voor het komende kamp en dan vooral de stress van die helse fietstocht. En hels was het wel. Heel wat kilometers in de benen die eerste dag. Gelukkig zonder ongelukken of platte fietsbanden toegekomen op onze nachtelijke tussenstop. Wel veel fietskettingen eraf, maar na een tijdje konden we die in een recordtempo terug opleggen. Een serieuze ommetoer gemaakt ook, op een verschrikkelijke baan dan ook nog. Van de ene berg naar de andere. Eenmaal aangekomen op de top zag je de volgende al liggen. Je afvragen hoeveel er van die bergen nog volgen. Mooi stukje gefietst door het Zoniënwoud. De fietspaden van reeds drie verschillende provincies kunnen vergelijken. Vloeken omdat er zo weinig fietspaden er verzorgd bij liggen. Niet erg voor een kort fietstochtje, maar voor een tocht van zo’n 160 km toch redelijk belangrijk. Er moet daar toch dringend iets aan veranderen. De laatste kilometers, zo rond een uur of 8 ’s avonds, waren de hel. Een bergje van 10% was niet te doen. Gezamelijk te voet naar boven geklommen. Zo blij zijn met een volgwagen die ervoor gezorgd had dat we direct aan tafel konden. Appelmoes en schnitzels en patatjes zijn het ideale voer. Ook blij zijn met de verfrissende douche en het zalige bed. Een goeie nachtrust was noodzakelijk. Morgen een peanuts-fietstochtje.

Advertenties

2 Reacties to “Dag 1: Aalbeke – Oud-Heverlee”

  1. priegelaar Says:

    Zo herkenbaar die banen waar de ene berg na de andere komt. Hoogst irritant! En die slechte fietspaden ook.
    Waar is de tijd dat ik met de ksa naar de Dardennen gefietst ben. Dat is al weer 8 jaar geleden. Ik zou dat eigenlijk nog wel eens willen doen, maar dan zonder bagage en met een deftige fiets.

  2. Onze bagage voor de fietstweedaagse kon, gelukkig, mee in de volgwagen. Direct van heel wat ballast verlost. En een deftige fiets is wel het absolute minimum om zo’n avontuur te overleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: