Over Hoog Bezoek

Enkele dagen geleden stond een oude bekende voor de deur. Hij staat er met een lange jas en een hoed met brede rand. Hij houdt zijn hoofd licht gebogen. Wanneer hij opkijkt, zie je heldere, lachende ogen. Als hij lacht, is het een glimlach. Dat tekent hem. Weinig uitbundigheid, maar zonder apathie. Hij komt elk jaar trouw langs en blijft dan even hangen.
Hij straalt altijd rust uit. Je kan hem vertrouwen. Hem en alles wat nog komt.

Bij hem schenk ik graag koffie. Of thee. Het smaakt beter en voelt warmer. Maar bovenal de geur. De geur van koffie als deze gast er is. Niet te overtreffen. Hij glimlacht altijd als er koffie is.

We praten stiller, maar wel persoonlijker. Dromeriger ook. Dat kan wanneer hij er is. Zijn stem is warm. Soms hypnotisch, soms net verfrissend. Als hij vertelt, verlang je naar een stilte over elders. Om enkel naar hem te luisteren. Soms zingt hij.

We zoeken warme, knusse plekjes, steken de eerste kaarsen aan en halen eerste dekentjes boven. We lezen samen stapels boeken (mm, dekentjes, koffie, boeken en de gast. Niet te overtreffen). Met deze gast klinkt muziek dieper en voller. Samen muziek oefenen klinkt ook altijd beter. Misschien net omdat hij het gedempter kan laten klinken, wie weet 🙂

Samen koken is een feest. Warme en geurige maaltijden om te delen. Hij heeft grote, ruwe handen. De gast is een reiziger en dat merk je.

Naar buiten gaan wordt in zekere zin een uitdaging. Het wordt kouder, winderiger, donkerder. Kleurrijker ook, geurrijker. Dieper en intenser. Maar we vinden altijd plekken om weer binnen te komen bij eerste haardvuren, met prikkende wangen en tintelende huid.

Om dan opnieuw samen een hoekje te zoeken, te nestelen, lekker warm te worden en weg te dromen.

Ik hou van deze gast, die elk jaar terugkomt, zonder uitzondering. Die alles helderder maakt. Frisser en warmer tegelijk. Stiller.  Echter precies. Ik kijk altijd uit naar het moment waarop hij voor de deur staat en de hele wereld kalmeert, mijn wereld in het bijzonder.

Herfst.  Niet te overtreffen.

Advertenties

EĂ©n reactie to “Over Hoog Bezoek”

  1. Hi, I want to subscribe for this website to get hottest updates,
    so where can i do it please assist.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: